Här kommer lite bilder från en persisk rätt som jag åt på en restaurang i Teheran. Restaurangen i en område som kallas för Darakeh. Där finns många resturanger som har samm typ av mat.
![]() |
Grillad kycklingspett |
![]() |
Saffransris |
4 Kycklingfiléer
8 st tomater
Basmatiris
4 Citronklyftor
Salt
Peppar
Peppar
Ett paket Saffran (0,5 gram)
5 msk Olja
2/1 Gul lök (skivad)
1 msk citronsaft
2 msk Persilja (finhackad)
Blanda marinaden och häll i en fryspåse. Skär kycklingen i kuber och lägg i påsen ett par timmar, helst över natten.
Halvera tomaterna och trä sedan kycklingbitarna och tomaterna i spett. Grilla dem på grillen tills de får färg.
Mortla saffranen och häll den i en dl het vatten. Koka riset och blanda 2 dl av riset med saffranblandningen och spara till uppläggningen.
Servera kycklingspett med saffranris.
Kommentarer