Livet på vingården
Ännu en solig och varm dag på vingården, Klockan är 13:20 och maten är snart klar. Doften av mat som står och puttrar på spisen, tystnaden och lugnet gör mig glad i själen.Råvaror
Zucchinin har precis plockats från "orto:n", alltså grönsakslandet. Silverlöken har odlats här på gården och smakar hästlängder bättre än vad jag någonsin har ätit och vitlöken kommer från granngården.Dagens lunch
Idag blev det pasta med Zucchini och pumpakärnor. Den var enkel men otroligt god. Man finhackar lök och steker den i olivolja, river Zucchini och steker man den tillsammans med lök och vitlök. Man kokar pasta, häller i lite av pastavattnet i stekpannan och låter den koka lite. När pastan är klar, vänder man den i stekpannan blandar väl och avslutar med Stracchino-ost (en mjukost med ganska hög fetthalt).Pasta med zucchini |
Pasta med zucchini |
Här ett liknande recept från Giallozafferano.
Ingredienser
320 g pasta (farfalle)1 kruka Basilika
1 vitlöksklyfta
650 g riven Zucchini (ca 4 st medelstora)
Salt, peppar, jungfruolivolja
Kommentarer