En dag kommer det förhoppningsvis att låta konstigt, att man inte kunde åka iväg på resor, äta på restaurang och uppleva nytt. Men tills den dagen kommer, får man hitta alternativa lösningar. Jag försöker trösta ressuget genom att titta på de flesta mat- och reseprogram jag kommer åt. Även om det kommer att dröja ett tag innan man kan resa, försöker att skriver ner lite vad jag har sett så att jag förhoppningsvis kan använda informationen för att planera inför kommande resor. Om inget annat kan man åtminstone se nya ställen på TV och drömma sig bort dit (se liknande inlägg om Foodadvisor)
Tortellini
Tortellini är en pastarätt med fyllning, inte att förväxlas med Ravioli. Det finns en enkel skillnad mellan dessa två, Ravioli är kvadratisk i formen men Tortellini är små knyten som ser ut som en liten hatt.
Modena är känd för sina korvar och tillagade kötträtter men även sin Tortellini med köttfyllning. Modena ligger i regionen Emilia-Romagna och är känd för ordentlig mat. Kött är en viktig del av matkulturen.
En annan stad i Emilia-Romanga som förknippas med Tortellini är Bologna. Det finns en skillnad mellan dessa två. I Bologna använder man en rå fyllning och i Modena tillagar man fyllningen först.

ANTICA MOKA
Typ: RISTORANTE, en restaurang som lagar en rustik Tortellini med fyllning gjord på stekt fläsk, kyckling, Salsiccia som malas efter stekningen. Färskpasta fylls med blandningen och kokas i en kycklingbuljong som de gör från grunden.
Adress: Via Emilia Est, 1496, 41126 Modena MO, Italien (se
GoogleMaps)
ANNA MARIA BARBIERI
Paradrätt: TORTELLINI IN BRODO
Pris: 20 €
AMARCORD
Typ: FOOD TRUCK, lagar Streetfood-Tortellini gjord på färskpasta, en fyllning gjord på Mortadella och blandfärs som kokas i en grönsaksbuljong som de gör från grunden.
ANTONELLA BALESTRAZZI
Paradrätt: TORTELLINI IN BRODO VEGETALE
Pris: 8,50 €
RISTORANTE JULIENNE
Typ: RISTORANTE, en restaurang som gör variant av Tortellini som lagades under andravärlds kriget då kött inte alltid var tillgängligt. Fyllningen är gjord på en vegetarisk fyllning gjord på Sojabönor, olivolja, Parmesanost, Muscat nöt och lök.
Adress: Via Scanaroli, 22, 41124 Modena MO, Italien (se
GoogleMaps)
GIULIANO PARMEGGIANI
Paradrätt: TORTELLINI VEGETARIANI
Pris: 15 €
RISTORANTE OCA BIANCA
Typ: RISTORANTE, en restaurang som lagar en Gurmet-Tortellini i en Parmesan-crust med kokad i parmesankräm toppad med vit tryffel.
Adress: Via Martiniana, 261, 41126 Modena MO, Italien (se
GoogleMaps)
ALESSANDRA PELLACANI
Paradrätt: TORTELLINI CON CREMA Dl PARMIGIANO E TARTUFO
Pris: 26 €
Vinnaren av bästa Tortellini i Modena blev ANTICA MOKA.
Kommentarer