Restaurang Rebell - malmö

Här om dagen pratade jag med en kollega som hade varit på restaurang Rebell i Malmö och var väldigt nöjd med upplevelsen.
När jag tittade närmare på restaurangen, var den bland dem som hade fått en stjärna från Guide Michelin. Man försöker vara rebeller på restaurang Rebell, skriver SydsvenskanDet uttrycks i första hand genom maten, där man kombinerar råvaror som andra kockar kanske inte skulle blanda och klassiska rätter får en personlig stil och karaktär.

På Rebell kan man få blomkål för 169 kronor. Dels som mysig puré, dels som rostade buketter. Pinjenötterna passar utmärkt, gurkan funkar men rabarbern har inte riktigt där att göra. Lite magert som huvudrätt, ändå bäst hittills. Grisen för 230 kronor är serveras i putsade skivor tillsammans med en grillad tomathalva, kokt potatis, lite grönt och en örtig gräddfilssås. 

Här kommer även en länk till Rebells Facebook-sida

Kommentarer