Tonfisknicoise - Recept

Nicoise är en sammansatt sallad med tomater, tonfisk, hårdkokta ägg, oliver, och ansjovis, klädd med en vinägrett. Det serveras på olika sätt på en tallrik eller i en skål, med eller utan en bädd av sallad (Läs mer på Wikipedia). Nicoise är väldigt somrigt så tänkte publicera ett recept som jag hittat på ICA.se.
Bild från ICA.se


4 port färskpotatis (ca 800 g)
4 ägg
150 g haricots verts
1 romansalladshuvud
1 kruka persilja
Foliepaket

2 rödlökar
50 g sardeller
250 g romantica tomater
1 dl kalamataoliver
1/2 dl olivolja
peppar
grillfolie
Tonfisk

480 g färsk eller fryst tonfisk
2 msk olja
salt och peppar
Till servering

4 skivor levainbröd
1 citron

Sallad: Koka potatisen.Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6-7 minuter. Spola i kallt vatten. Koka haricots verts i saltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av. Skär salladen. Hacka persiljan.

Foliepaket: Skala och skär löken i klyftor. Dela sardellerna.
Lägg tomater, oliver, lök och sardeller på ett dubbelvikt folieark. Ringla över olivoljan och peppra. Vik ihop och grilla ca 5 minuter.

Tonfisk: Pensla tonfisken och brödet med oljan. Salta och peppra och grilla tonfisken ca 30 sekunder på varje sida. Grilla brödet. Riv det yttersta av citronskalet över tonfisken.
Till servering: Servera den grillade tonfisken med alla tillbehör. Pressa citronsaften över salladen. Salta och peppra.

Kommentarer