Här kommer ännu ett recept från Månadens skörd som även finns på ICA.se. Jag kommer att prova detta snart.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk rapsolja
1/2 tsk malen kardemumma
2 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
1/2 kruka färsk koriander
1/2 tsk strösocker
salt och peppar
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1/2 msk rivet apelsinskal
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och kardemumma i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter.
Häll på vin och vatten. Koka upp och låt koka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter.
Hacka koriandern och lägg den i soppan.
Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare. Krydda med socker, salt och peppar.
Ingefärsyoghurt: Rör samman samtliga ingredienser i en skål.
Servera soppan med en klick ingefärsyoghurt och gärna ett gott bröd.
Ingredienser
1 kg pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk rapsolja
1/2 tsk malen kardemumma
2 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
1/2 kruka färsk koriander
1/2 tsk strösocker
salt och peppar
Ingefärsyoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1/2 msk rivet apelsinskal
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så:
Skala, kärna ur och skär pumpan i grova bitar. Skala, dela och hacka lök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och hacka chilin.Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och kardemumma i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter.
Häll på vin och vatten. Koka upp och låt koka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter.
Hacka koriandern och lägg den i soppan.
Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare. Krydda med socker, salt och peppar.
Ingefärsyoghurt: Rör samman samtliga ingredienser i en skål.
Servera soppan med en klick ingefärsyoghurt och gärna ett gott bröd.
Kommentarer