Detta är från ICA:s Månadens skörd. Det var en intressant pumpa som jag måste prova
Namnet har den fått då fruktköttet delar sig vid kokning och ser då ut som spagetti. Smaken är inte alls så söt som andra pumpor utan mer neutral (läs mer på gronsakshallen.se).
Denna pumpa ska man inte äta rå, köttet är hårt och oätligt innan tillagning. När man ska tillreda pumpan är det lättast att dela den och sedan koka i lättsaltat vatten i 10-20 minuter. När den är färdig är det lätt att skrapa loss det mjuka fruktköttet från skalet och servera varm eller använda i soppor eller sallader. Smaken är till skillnad från de flesta andra pumpor väldigt mild och neutral men fruktköttet gör den ändå onekligen speciell och rolig att använda i maträtter (Läs mer på farskvaruhallen.se).
Namnet har den fått då fruktköttet delar sig vid kokning och ser då ut som spagetti. Smaken är inte alls så söt som andra pumpor utan mer neutral (läs mer på gronsakshallen.se).
Spagetti pumpa - bild från farskvaruhallen.se |
Kommentarer