Nu var det dags för veckans fika. Det blev en fantastisk Rabarberpaj med jordgubbar, fläderblom och vita chokladsmulor som bara smälte i munnen.
3,5 dl vetemjöl
2 krm salt
100 g smör
0,75 dl strösocker
150 g vit choklad
300 g rabarber
200 g jordgubbar
1 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
2 st klasar fläderblom
Skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Rensa jordgubbarna, skär dem i kvartar och blanda med rabarberna, strösockret och potatismjölet. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform, ca 16x22 cm. Fördela fruktblandningen över smulorna och strö över fläderblommorna. Avsluta med resten av smuldegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter eller tills smultäcket börjar bli gyllenbrunt. Låt svalna lite och servera gärna med vaniljvisp eller vaniljglass.
Mia Öhrn
Tårta, fika, fikaklubben
2018-06-14
Recept
Här kommer länk till recept för Rabarberpaj med jordgubbar, fläderblom och vita chokladsmulor på SVTs hemsida.Ingredienser
6–8 PORTIONER3,5 dl vetemjöl
2 krm salt
100 g smör
0,75 dl strösocker
150 g vit choklad
300 g rabarber
200 g jordgubbar
1 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
2 st klasar fläderblom
Gör så här
Mät upp mjöl och salt till smuldegen i en bunke. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i mjölet med fingertopparna. Tillsätt sockret och nyp ihop till en smulig deg. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.Skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Rensa jordgubbarna, skär dem i kvartar och blanda med rabarberna, strösockret och potatismjölet. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform, ca 16x22 cm. Fördela fruktblandningen över smulorna och strö över fläderblommorna. Avsluta med resten av smuldegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter eller tills smultäcket börjar bli gyllenbrunt. Låt svalna lite och servera gärna med vaniljvisp eller vaniljglass.
Mia Öhrn
Tårta, fika, fikaklubben
2018-06-14
Kommentarer