Detta är ett traditionellt recept från Campana i Kalabrien men känd i hela Italien tack vare dess härliga doft och smak. Oftast, räcker få och enkla ingredienser som potatis, tomater, basilika och en god mozzarella för att laga fantastiska rätter. Samma ingredienser som är grunden för massa kända och lyckade rätter i det italienska köket (Recept från Giallozafferano.it).
Ingredienser
600 g Gnocchi
400 ml passerade tomater
200 g Mozzarella
1 st vitlöksklyfta
1 blad basilika (eller fler :) )
50 g Parmesanost
Jungfruolja, salt, peppar
Förberedelser
Koka vatten och lite salt, i en stor pastakastrull. Sätt ugnen på 250 grader.
Så gör Du
Häll lite olivolja i en stekpanna. Stek vitlöksklyftan. Kort efter, häll i passerade tomater och bryt ner basilikabladen i såsen. Låt blandningen koka ett par minuter på låg värme. Under tiden, hacka mozzarellan i små tärningar.
Koka gnocchi under lock. Häll av vattnet när gnocchi-kuddarna börjar flyta på ytan. Lägg gnocchin i portionsformar (eller en ugnsform) och häll upp såsen och lite olivolja. Strö över riven parmesan och lägg på några mozzarella-bitar. Lägg formarna i ugnen ca 5 minuter.
Kommentarer