Ja, livet är en tugg och här tuggar man bra. Detta brukar vara skriven lite här och var inne på matbutiker i Italien, "Si la vita è un mozzico, qui mozzichi bene" (med reservation för översättningen;)).
Detta påminner en om enkla rätter som Carbonara, l'Amatricina, spaghetti cacio e pepe. Enkla och goda rätter som är gjorda på produkter med skyddad ursprungsbeteckning har blivit en symbol för den italienska matkulturen. Idag var det dags att prova ett recept från Giallozafferano.it.
Ingredienser
320 g Spaghetti
200 g Pecorino romano
Svartpepparkorn
Salt
Så gör Du
Stek svampen i en stekpanna. Häll i vatten i en pastakastrull och lägg på värme. Sätt en torr stekpanna på värme. Riv circa 200 g Pecorino. Krossa svartpepparkorn och häll stekpannan. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll lite av pastavattnet i stekpannan och låt sjuda.
När pastan är klar häll den i stekpannan och bland väl med svartpepparsåsen. Häll över svampen och blanda väl. Ta bort stekpannan från värmen. Blanda lite av pastavattnet med pecorino i en skål. Häll över lite vatten i taget så att osten inte klumpar sig. Rör om tills du får en krämig sås. Blanda såsen med pastan i stekpannan.
Kommentarer