Risotto ai Funghi Porcini
Karljohansvamp eller Funghi Porcini kallas för kungen av svampar i Italien. Den är otroligt populär och det finns många rätter med denna goda svamp. Här kommer ytterligare ett recept på svamprisotto.
Ingredienser
400g risottoris
1 l vin
2 st gul lök
1 st morot
1 st stjälkselleri
150 g parmesan
1 msk kryddnejlika
2 st lagerblad
50 g smör
jungfruolja, salt, svart peppar
Så gör Du
värm upp vinet, morötterna och sellerin med lite salt i en panna. Låt den sjuda i 20 minuter.
Hacka en lök i tunna skivor. Häll lite olivolja i en stekpanna och steka löken tillsammans med lagerblad och rosmarin.
När löken har fått färg, ta bort rosmarinen och häll i riset i panna och stek den i ett par minuter.
Häll i lite vin och rör om riset. Fortsätt processen ett par gånger tills 2/3 av vätskan har försvunnit. Häll i morötterna och sellerin. Ta bort riset från värmen, tillsatt smör och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer