Kalvstek med fyllning - recept

Tasca di vitello

Här kommer ett recept från tidningen Cotto e mangiato. 

Kalvstek, sås, tallrik

Ingredienser


600 g kalvfransyska
1 st morot
1 st lök
1 st selleristjälk 
70 ml vitt vin
120 ml vatten 
20 ml olivolja
1 st rosmarinkvist

130 g spenat 
30 g riven Grana Padano
20 g brödsmulor
80 g kokt skinka
1 st ägg
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Så gör Du

Stek spenaten med en vitlöksklyfta ca 4-5 minuter. Låt spenaten svalna. 

Kör skinka och brödsmulor i en matberedare. Häll blandningen i en stor skål. Kör spenaten och Grana padano i matberedaren. Häll över blandningen i samma skål och blanda väl med ett ägg. 

Med en kniv gör en snitt i mitten av fransyskan. Se till att snittet inte går hela vägen. Fyll den med fyllningen. 

Kalvstek, nät, grönsaker, gjutjärnsgryta

Kalvstek, nät, grönsaker, gjutjärnsgryta

Skär morot, lök, selleri i stora bitar och lägg i en stor gryta. Häll i 3 dl olja i grytan. Lägg därefter i köttet. Häll i vinet och låt den sjuda under stängt lock i ca 1,5h. Köttet är färdig när den har nått 68 grader. Dra av från värme. Lägg i rosmarinen och mixa såsen med en stavmixer. Servera varm. 

Kalvstek, sås, tallrik

Kalvstek, sås, tallrik



Kommentarer