Tasca di vitello
Här kommer ett recept från tidningen Cotto e mangiato.
Ingredienser
600 g kalvfransyska
1 st morot
1 st lök
1 st selleristjälk
70 ml vitt vin
120 ml vatten
20 ml olivolja
1 st rosmarinkvist
130 g spenat
30 g riven Grana Padano
20 g brödsmulor
80 g kokt skinka
1 st ägg
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Så gör Du
Stek spenaten med en vitlöksklyfta ca 4-5 minuter. Låt spenaten svalna.
Kör skinka och brödsmulor i en matberedare. Häll blandningen i en stor skål. Kör spenaten och Grana padano i matberedaren. Häll över blandningen i samma skål och blanda väl med ett ägg.
Med en kniv gör en snitt i mitten av fransyskan. Se till att snittet inte går hela vägen. Fyll den med fyllningen.
Skär morot, lök, selleri i stora bitar och lägg i en stor gryta. Häll i 3 dl olja i grytan. Lägg därefter i köttet. Häll i vinet och låt den sjuda under stängt lock i ca 1,5h. Köttet är färdig när den har nått 68 grader. Dra av från värme. Lägg i rosmarinen och mixa såsen med en stavmixer. Servera varm.
Kommentarer