Risotto med ärtkräm och mynta - Recept

Risotto con piselli e menta

Här kommer ytterligare ett recept från GialloZafferano.  

tidningsblad

Ingredienser 

360 g risottoris
1 l grönsaksbuljong
1 st lök
350g gröna ärtor (fryst)
10 st myntablad
olivolja
riven parmesan
salt och peppar

Så gör Du

Hacka löken. Koka upp buljongen. Stek halva löken i en stekpanna. Häll i gröna ärtor och lite buljong och låt sjuda i 10 minuter. Ta ut hälften av ärtorna och låt mixa tillsammans med några myntablad och ca 1 dl av buljongen.

I en stor panna stek andra hälften av löken till den blir gyllene i färgen. Häll i riset och stek ett par minuter. Häll i därefter lite av buljongen och tillaga i ca 10 minuter under omrörning. Häll i ärtkrämen och släck värmen. Häll i de stekta ärtorna och riven parmesan och blanda väl i ca två minuter. Servera med några myntablad.

Kommentarer