Chokladglass (Gelato alla cioccolata)- Recept

Detta recept kommer från TV-serien Simply Italian.  Det är otroligt enkelt att tillaga detta.  Det behövs inte heller behöver någon glassmaskin.


Ingredienser

500ml vispgrädde 
1 burk (395g) kondenserad mjölk 
2 tsk vaniljextrakt 
50g kakao pulver 
5 st choklad, 3 grovt hackade och 2 skivade (tillval). Dessa är italiensk mörkchoklad med hasselnöt och tryffel.
100g hela hasselnötter 
2 msk florsocker


Häll i hasselnötterna tillsammans med florsocker i en liten stekpanna på medelvärme . Rör så att nötterna blanddas med florsocker i 5-10  minuter tills florsockret fastnar på hasselnötterna. (rör i pannan några för att nötterna inte brännas). Häll nötterna i en mortel och krossa dem till medelstora bitar. 

Vispa vispgrädde, kondenserad mjölk och vaniljextrakt. Sedan blanda i kakaopulver och de flesta av hasselnötterna (spara lite till dekoreration)

Frys in glassen minst 5 timmar

Lägg blandningen i en skål och toppa med hasselnötter och choklad.




Kommentarer