Detta recept kommer från TV-serien Simply Italian. Det är otroligt enkelt att tillaga detta. Det behövs inte heller behöver någon glassmaskin.
Ingredienser
500ml vispgrädde
1 burk (395g) kondenserad mjölk
2 tsk vaniljextrakt
50g kakao pulver
5 st choklad, 3 grovt hackade och 2 skivade (tillval). Dessa är italiensk mörkchoklad med hasselnöt och tryffel.
100g hela hasselnötter
2 msk florsocker
Häll i hasselnötterna tillsammans med florsocker i en liten stekpanna på medelvärme . Rör så att nötterna blanddas med florsocker i 5-10 minuter tills florsockret fastnar på hasselnötterna. (rör i pannan några för att nötterna inte brännas). Häll nötterna i en mortel och krossa dem till medelstora bitar.
Vispa vispgrädde, kondenserad mjölk och vaniljextrakt. Sedan blanda i kakaopulver och de flesta av hasselnötterna (spara lite till dekoreration)
Frys in glassen minst 5 timmar
Lägg blandningen i en skål och toppa med hasselnötter och choklad.
Kommentarer