Jag provade detta recept på Biff stroganoff från Köket.se nyligen. Detta är dock en LCHF variant där jag bytte riset mot vitkålsris.
400 g biff eller lövbiff i strimlor
1-2 gula lökar
2 klyftor vitlök
100 g champinjoner
1 dl vitt vin
3 dl kalvfond (ej koncentrerad)
2 tsk dijonsenap
2-3 msk tomatpuré
salt och peppar
3 dl crème fraîche
1 kruka persilja
saltgurka
Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar.
Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.
När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.
Ingredienser
Vitkål 400 g400 g biff eller lövbiff i strimlor
1-2 gula lökar
2 klyftor vitlök
100 g champinjoner
1 dl vitt vin
3 dl kalvfond (ej koncentrerad)
2 tsk dijonsenap
2-3 msk tomatpuré
salt och peppar
3 dl crème fraîche
1 kruka persilja
saltgurka
Gör så här
Finhacka vitkål.Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar.
Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.
När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.
Kommentarer