Här kommer ett fantastiskt recept från Linas Matkasse. Jag har lagat denna rätt många gånger och den har blivit väldigt lyckad varenda gång.
Ingredienser
Crème fraiche
Färsk ingefära
GUI lök
Gurka
Medelstora potatisar
Muscatpurnpa
Sugar snaps
Svarta bönor
Sötpotatis
Vitlöksklyftor
Grönsaksbuljong(H)
Salt(H)
Svartpeppar(H)
Vatten(H)
Så gör Du
l. Rensa ca 1/2 kg Muscatpumpa från frön. Skär i klyftor, skär loss grovhacka alt orangefärgat fruktkött.
2. Skala och tärna ca 250 g sötpotatis och 2 medelstora potatisar. Grovhacka I gul lök. Skala och finriv Färsk ingefära, motsvarande 2 1/2 - 3 msk.
3. Hetta up 2 msk olia i en gryta. Frös löken genomskinlig och pressa ner 3 vitlöksklyftor, tillsätt den rivna ingefäran och låt den fräsa hastigt.
4. Höll ner pumpa, sötpotatis och potatis. Tillsätt 2 tärningar grönsaksbuljong, 2/3 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll 7 dl vatten. Koka upp låt koka under lock i 20 minuter.
5. Skär h gurka i stavar och lägg upp dem i en skål tillsammans med 150 g sugar
snaps. Skölj 1 förp. svarta bönor och logg upp i en skål.
6. Dra kastrullen från plattan och mixa soppan slöt med stavmixer. Håll mixerbladen
under ytan hela tiden för att undvika att det skvätter. Rör sedan ner I dl creme fraiche.
7. Servera med svarta bönor, grönsaker och äppelbröd
Kommentarer