Recept på Parmigiana med Zucchini

Parmigiana bianca di zucchine

Vit Parmigiana med Zucchini är en version av den berömda sicilianska rätten Parmigiana di Melanzane. Man behöver inte fritera, eller använda tomatsås i denna rätt. Den grillade zucchinin innehåller mycket smaker och gifter sig med Provola-osten både när det gäller smak och konsistens. Här kommer ytterligare ett recept från Giallozafferano

 

Ingredienser

700 g Zucchini

470 g Provola-ost

200 g Grana Padano (jag bytte ut detta mot Matlagnings-Mozzarella) 

60 g Smör

60 g Mjöl 

1 l Mjölk

50 g Vårlök 

Rosmarin, Muscat nöt, salt, peppar



Så gör Du

Skiva Zucchinin (2 cm) med hjälp av en mandolin och grilla dem på en grilljärn. Skär Provola-osten i skivor och hacka löken. Häll ner mjölken i en kastrull och sätt på värmen. Häll smöret i en annan kastrull på medelvärme så att den smälter. Stek löken i smöret och därefter häll i mjölet. blanda väl på hög värme ett par minuter och häll därefter mjölken och blanda väl. Riv lite muscat nöt och smaka av Besciamellen  med salt, peppar och rosmarin. 

Sätt på ugnen på 180 grader. Smörja en ugnsform och häll i lite av Besciamellen. Lägg i ett lager grillad Zucchini och täck med Besciamelle och däefter ett lager med Beciamelle. Fortsätt så och täck sista lagret med riven Grana Padano. Tillaga 30 minuter i ugnen och servera värm. 




Kommentarer