Parmigiana bianca di zucchine
Ingredienser
700 g Zucchini
470 g Provola-ost
200 g Grana Padano (jag bytte ut detta mot Matlagnings-Mozzarella)
60 g Smör
60 g Mjöl
1 l Mjölk
50 g Vårlök
Rosmarin, Muscat nöt, salt, peppar
Så gör Du
Skiva Zucchinin (2 cm) med hjälp av en mandolin och grilla dem på en grilljärn. Skär Provola-osten i skivor och hacka löken. Häll ner mjölken i en kastrull och sätt på värmen. Häll smöret i en annan kastrull på medelvärme så att den smälter. Stek löken i smöret och därefter häll i mjölet. blanda väl på hög värme ett par minuter och häll därefter mjölken och blanda väl. Riv lite muscat nöt och smaka av Besciamellen med salt, peppar och rosmarin.
Sätt på ugnen på 180 grader. Smörja en ugnsform och häll i lite av Besciamellen. Lägg i ett lager grillad Zucchini och täck med Besciamelle och däefter ett lager med Beciamelle. Fortsätt så och täck sista lagret med riven Grana Padano. Tillaga 30 minuter i ugnen och servera värm.
Kommentarer