Potatisbakelse - Recept

Idag var det dags för fika igen. Blev bjuden på fantastiska potatisbakelser som var väldigt vackra och supergoda. Jag ska prova baka dessa hemma någon gång. Jag fick dessutom en kopia på orginalreceptet. :) Det roliga var att dessa potatisbakelser inte innehåller potatis någonstans. Det finns en variant som ser ut som små potatisar en variant med potatismjöl i och därav kommer namnet, potatisbakelser


Potatisbakelser

Potatisbakelser

Potatisbakelser

Recept:

4 ägg
4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
200 g smör
3 dl florsocker
2 påsar marsancreme 
500 marsipan

Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Häll smeten i en form klädd med  bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, sedan ta ut och låt kakan kallna.

Smält smör i en kastrull och blanda in och marsankräm, florsocker, sila över kakaon  Låt den kallna. Bred blandningen på kakan.

Kavla ut marsipanen mellan två smörpapper och lägg på kakan. Skär kakan i bitar. 

Tack så mycket för receptet!

Kommentarer