Pasta med fänkål, russin och sardeller

Nu var det dags för ytterligare ett recept från Sicilia La cucina di casa Planeta.  En härlig souvenir jag fick med mig från vingården Planeta som ligger på ön Sicilien (se andra recept från boken ).




Ingredienser

400 g bucatini
500 g färsk sardin
4 st sardeller
2 st lök
50 g pinjenötter
100 g passerade tomater
50 sultanrussin  
0,5 st  fänkål
ströbröd
olivolja 

salt

bucatini, färsk sardin, sardeller, lök, pinjenötter, passerade tomater, sultanrussin, fänkål, ströbröd, olivolja, salt
Ingredienser

Så gör du 

Koka vatten i en pastakastrull och lägg fänkålen i kokande vatten några minuter och ta ut den när den har mjuknat. Spara vattnet till pastan..  Häll lite olivolja i en stekpanna. Finhacka lök, pinjenötter, russin och fänkålen. stek löken, häll i lite av pastavattnet i stekpannan. Stek blandningen i några minuter och sedan häll i passerade tomater och stek ca 2 minuter. 


Koka pasta enligt instruktioner på förpackningen. Stek sardeller i en separat stekpanna och häll på lite ströbröd i slutet. Blanda sardeller och tomatsåsen. Häll ut pastavattnet och blanda pastan med såsen.   

Tallrik, Pasta, tomater
Pasta med sardeller
Tallrik, Pasta, tomater
Pasta med sardeller



Kommentarer