bild av Mo Riza
Här kommer recept nr. 1 från abdus.se
TAMARINDSÅS (grundrecept)
Ingredienser
140 g fruktkött½ tsk rostade och stötta kumminfrön
4-5 tsk socker eller annat sötningsmedel
en nypa chilipulver
1 krm salt
1 msk pressad citron eventuellt en nypa garam masala
Gör så här:
Späd ut fruktköttet med 1 ¼ dl vatten i en kastrull.Tillsätt kummin, socker, garam masala om du vill, chilipulver och salt.
Koka upp och låt sjua i ett par minuter.
Tillsätt pressad citron, smaka av och krydda mer om det behövs.
Låt såsen svalna och servera den kall.
Här kommer recept nr 2 av Amir K. vinnaren av Sveriges Mästerkock 2014 från smakapastockholm.se .
Tamarindsås
Hetta upp ett par matskedar jordnötsolja i en kastrull och fräs löken tills gyllenbrunt. Lägg i vitlök, chili och koriander fräs 2-3 minuter.Tillsätt tamarindpastan och låt puttra cirka fem minuter tills såsen tjocknad. Smaka av med socker, limesaft, salt och peppar. Håll varmt.
Här kommer recept nr.3 från Alamichelle.se
TAMARINDSÅS
1 msk tamarindpasta
2 msk socker
1,2 msk fisksås
1 liten het chili
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
Pressa vitlöksklyftan, hacka chilin och blanda allt i en liten kastrull och koka upp. Sedan är det bara att servera.
Kommentarer