Och här kommer dagens experiment. Jag hade länge funderat på att göra egen Balsamicoreduktion och använda den vid uppläggning av mat. Sötman och syrligheten i reduktionen kan skapa helt andra dimensioner oavsett vad man serverar den till. Dessutom har man oftast den på en liten yta av tallriken och de som är skeptiska mot smaken kan undvika den.
Det är ganska enkelt och koka sin egen Balsamicoreduktion men jag måste ändå konstatera att det kommer att lukta väldigt speciellt i köket under tiden man håller på att laga den.
Det är ganska enkelt och koka sin egen Balsamicoreduktion men jag måste ändå konstatera att det kommer att lukta väldigt speciellt i köket under tiden man håller på att laga den.
Jag letade lite på nätet och det fanns ett par olika recept.
1 dl balsamicovinäger
1 dl rödvinsvinäger
0,5 dl rödvin
2 msk honung
Här kommer det jag provade:
Koka upp balsamvinäger, rödvin och honung i en kastrull tills 1 dl återstår. Ställ åt sidan och låt den kallna.
Kommentarer