Besök nr. 2 på Ihsiri
Då var det dags för ett återbesök på Ihsiri. Vi blev ett gott sällskap som dök upp där vid 19-tiden. Det var lite mer liv där, dels för att det var lönehelg och dels för att det var en fredag. Jag tänkte prova något nytt den här gången så vi delade på en finskuren entrecôte med syrliga gurknudlar. Den var helt underbar. Enrecoten hade en perfekt grillad grillsmak och grönsakerna och gurknudlarna var riktigt fräscha.
 |
Finskuren entrecôte med syrliga gurknudlar |
Till huvudrätt blev det röd curry-marinerad lax insvept i bananblad med kryddat stekt ris och grillad sparris. Till laxen fick jag även
Enoki, som tydligen är en japansk matsvamp. Den var riktigt god och jag kommer absolut att använda det som tillbehör till maten. Riset var också kryddigt och gott och laxen var väldigt saftigt.
 |
Grillad lax i bananblad |
Till efterrätt blev det färsk mango och thailändsk rispudding med saltad kokosnötskräm avslutas med karamelliserade knapriga cashewnötter och kokosnötsglass. Efterrätten var spännande och fräscht, de knapriga cashewnötterna fungerade väldigt bra med glass och mangon. Det var lite spännande med rispudding och den var ganska mättande. Nu har jag provat båda efterrätterna som finns på menyn och båda är goda. För det första gillar jag att det endast finns två efterrätter på menyn och det känns att
glassen är så länge min favorit även om Mango Tango:n är lite mer original och spännande. Båda efterrätterna är egentligen väldigt snarlika och jag hoppas att en ny efterrätt ska snart dyka upp på menyn.
 |
Mango Tango |
Kommentarer