Kabanoss - 78 % kött

Tack vare det att jag försöker undvika korv som måltid, brukar jag få beslutsångest de få gångerna jag ställer mig framför disken för att köpa korv. Jag tycker framförallt att det inte är så roligt att köpa en sådan färdig produkt utan att veta hur den har tillverkats och vad den innehåller. Man har även hört en del hemska historier om tillverkningsprocessen. Dessutom får man mycket mer kött för pengarna om man köper köttfärs eller någon annan köttprodukt.  Men trots allt tänkte jag börja skriva lite om de få sorter jag har provat hittills och jämföra dem.

Här kommer "dagens korv" från ICA.
Produktnamn: Kabanoss
Kötthalt:78%
Smak: Kryddigt med tydligt inslag av cayennepeppar och spiskummin
Konsistens: mellan fast
Jämförpris Ca. 87,08 Kr/Kg på ICA Maxi

Jag skar några snittar tvärs över korvarna och grillade korven i ugnen så att skalet blev rätt krispigt. Korven var god i sig och men jag tycker att den hade blivit mycket godare utan spiskummin. Den var dessutom väldigt matigt och lagom hård i konsistensen.



Jag har även hittat en blogg om ölkorvar. Den har inspirerat mig lite så det är bra att nämna den här. Hoppas det kommer flera inlägg snart. 

Här kommer även ett recept från ICAs hemsida:
Ingredienser
Portioner:  4
handle
1 gul lök
250 g vitkål
500 g rödbetor
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 msk honung
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1/2 - 1 krm kajennpeppar
4 kabanossenkorvar
1/2 dl finhackad persilja
Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Skala och finhacka löken. Skär kålen i kuber. Skala och tärna rödbetorna.
Lägg rotfrukterna i en traktörpanna. Häll över grönsaksbuljongen. Tillsätt honung vinäger, salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 25 min.
Skär korven i mindre bitar och lägg dem i pannan. Sjud ytterligare 5 min. Strö över persilja och servera med bröd.

Här finns även fler recept.

Kommentarer