Kalkonkorv - Vitlök och peppar

Här kommer det andra inlägget från mitt nya projekt. Som jag nämnde innan; tack vare det att jag försöker undvika korv som måltid, brukar jag få beslutsångest de få gångerna jag ställer mig framför disken för att köpa korv. Jag tycker framförallt att det inte är så roligt att köpa en sådan färdig produkt utan att veta hur den har tillverkats och vad den innehåller. Man har även hört en del hemska historier om tillverkningsprocessen. Dessutom får man mycket mer kött för pengarna om man köper köttfärs eller någon annan köttprodukt.  Men trots allt tänkte jag börja skriva lite om de få sorter jag har provat hittills och jämföra dem.

Denna korv är från Ingelsta Kalkon med ganska hög kötthalt och väldigt god, lagom kryddig och helt perfekt i smaken. Den är däremot ganska lös i konsistensen och jag hade föredragit en aning mer tuggmotstånd på den. Denna korv heter egentligen Kalkonkorv – Vitlök & Peppar (Knakare) och korvskinnet är ganska hårt och påminner lite om plast, en fördel för dem som gillar den. 

Här kommer lite kriterier som jag använder för mina jämförelser.
Produktnamn: Kalkonkorv – Vitlök & Peppar (Knakare)
Kötthalt:70%
Smak: Kryddigt med tydligt inslag av cayennepeppar och spiskummin
Konsistens: löst
Jämförpris: Ca. 116,67 Kr/Kg på ICA Maxi

Jag skar några snittar tvärs över korvarna och grillade korven i ugnen så att skalet blev rätt krispigt.
Korven var väldigt god i sig och men jag saknade lite mer tuggmotstånd. Smaken var väldigt balanserad och jag kunde inte sätta finger på någon speciell krydda och det var en bra blandning av allt.

Kommentarer