Baconlindad kalkonfile - Recept

Här kommer en supergod rätt från Linas Matkasse. Jag tyckte väldigt mycket om såsen. Den var helt underbar.

Ingredienser
Bacon
Kalkonfilé
Rödlök
Tomat
Vispgrädde
Zucchini
Olivolja (H)
Ris (H)
Salt (H)
Svartpeppar (H)
Tandpetare (H)
Torkad rosmarin (H)
Torkad salvia (H)


Kalkonfilé
Baconlindad kalkonfilé

Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta 1 zucchini, 1 rödlök och 1 tomat. Lägg i en stor ugnsform. Ringla över lite olivolja, 1 msk torkad rosmarin och 1 tsk salt.
Krydda ca 600 g kalkonfilé med 1 msk torkad salvia, 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
Bred ut skivorna från 1 pkt bacon omlott sida vid sida på en skärbräda. Lägg kalkonfilén på baconet och linda in den. Fäst med tandpetare.
Lägg över kalkonen i ugnsformen med grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min, eller tills den är genomstekt. Vänd på kalkonen 2 gånger under stektiden.
Koka 3 1/2 dl ris enligt anvisning på förpackningen.
Lyft upp kalkonen på en skärbräda och låt den vila en stund.
Häll över alla tillagade grönsaker och steksky i en kastrull. Häll på 1 dl vispgrädde och koka 2-3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skär upp kalkonfilén i cm-tjocka skivor och servera med nykokt ris och krämiga grönsaker.

Baconlindad kalkonfilé
Baconlindad kalkonfilé
Baconlindad kalkonfilé


Jag frågade Linas Matkasse om man får lov att publicera deras recept på nätet. Jag fick ett trevligt svar från Kristina på Linas Matkasse som jag tänkte publicera här.

Hej!
 
Vad kul att du gillar våra recept! Du får absolut publicera receptet på din blogg. Så länge du nämner att det är vårt recept så är det helt ok. Tack för att du frågade!
 
Något att tänka på med våra recept är ju att de är en del av en hel meny, dvs det kanske står ”en halv burk” av någonting, för att den andra halvan används i ett annat recept under veckan. Vi gör så för att det ska vara extra enkelt att tillaga maten när man har kassen från oss, man ska inte behöva mäta upp ingredienser i onödan.  Men det kan göra det knepigt för den som bara har ett lösryckt recept, eftersom det inte framgår någon mängd på vissa ingredienser. Utan enbart ”en halv burk”.  Men hur stor var burken...? Ja, du förstår.
 
Det gäller inte alla recept, men det är bra att tänka på i alla fall. J
 
Ha en fin dag och lycka till med din blogg!
  
Kristina Karlström, Kommunikatör
Linas Matkasse

Kommentarer