Körsbärssås - Recept

Detta recept kommer från början från boken Mera Fredagsgourmet med lite ändring.
Bild från MyTaste.se

2 msk smör
1 finhackad schalottenlök
200 g körsbär
2 tsk råsocker
1 msk rödvinsvinäger
1 st. piri piri
2 dl Solbacka körsbärsvin
2 dl koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
1/2 dl limesaft
1 timjankvist
2 tsk maizena majsstärkelse
2 msk smör
1 dl urkärnade körsbär

Heta upp smör i en kastrull och fräs lök, piri piri och 4 st. körsbär ca 1 minut. Tillsätt vinäger och låt det fräsa ett par minuter. Häll på körsbärsvin, kalvfond och vatten och lägg i en timjankvist. Koka ner såsen till hälften. Sila såsen och häll tillbaka den i kastrullen. Vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten och koka upp. Vispa ner smör strax före servering och lägga i urkärnade körsbär. Smaka av med lite limesaft, salt och peppar.

Kommentarer