Jag hittade detta inspirerande recept i ICAs tidning (läs mer)
2 dl finhackad grillad paprika
2 tsk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
5 dl (300 g) vetemjöl
1 1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk olivolja
2 dl vatten
Grillpinnar att linda upp degen på
Serveringsförslag: Salami, lufttorkad, skinka, fårost och oliver
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Vänd ner citronskalet, paprikan, rosmarinen och olivoljan. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen.
Forma degen till fingertjocka längder och rulla dem runt tjockare grillpinnar.
Snurra över glöd. Brödet är klart när man kan dra det av pinnen.
Bild från ICA.se |
Ingredienser
1 citron2 dl finhackad grillad paprika
2 tsk finhackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
5 dl (300 g) vetemjöl
1 1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk olivolja
2 dl vatten
Grillpinnar att linda upp degen på
Serveringsförslag: Salami, lufttorkad, skinka, fårost och oliver
Så här gör du
Riv det yttersta av skalet från citronen. Finhacka paprikan och rosmarinen.Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Vänd ner citronskalet, paprikan, rosmarinen och olivoljan. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen.
Forma degen till fingertjocka längder och rulla dem runt tjockare grillpinnar.
Snurra över glöd. Brödet är klart när man kan dra det av pinnen.
Kommentarer