Här kommer ett inspirerande recept av serien "toppa korven" som jag har hittat i ICA:s tidning (läs mer).
Creamed Corn (Southern Texas style)
1 dl mjölk
1 dl créme fraîche
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
Låt majsen rinna av. Blanda mjölk och crème fraiche i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 3 minuter under omrörning. Blanda ner majsen och osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och rikligt med peppar.
Bild från Ica.se |
Creamed Corn (Southern Texas style)
Ingredienser
1 burk (å 340 g) majskorn1 dl mjölk
1 dl créme fraîche
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
Låt majsen rinna av. Blanda mjölk och crème fraiche i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 3 minuter under omrörning. Blanda ner majsen och osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och rikligt med peppar.
Kommentarer