Här kommer lite info från Systembolagets informationsblad (Läs mer här).
Thailändska rätter kan vara både milda och heta, till exempel kycklingspett med jordnötssås, currymannerad fläskfilé, chiliwokade grönsaker, nudlar vända i sesamolja och koriander. Här blandas grundsmakerna syra, sötma, sälta och umami.
Vitt vin med sötma är också ett bra val. För den som vill dricka vin är ett vitt vin med sötma att föredra (klocka mellan 4-8). Sötman lindrar hettan, och hettan i maten drar ner sötman I vinet.
Rött vin till thaimat är svårt. alkoholen förstärker hettan i maten och hettan maten förstärker alkoholen och strävheten.
Thailändska rätter kan vara både milda och heta, till exempel kycklingspett med jordnötssås, currymannerad fläskfilé, chiliwokade grönsaker, nudlar vända i sesamolja och koriander. Här blandas grundsmakerna syra, sötma, sälta och umami.
PASSANDE DRYCK
Veteöl med sin låga beska och syrliga smak är ett bra val. Ölens kolsyra dämpar hettan och syrligheten gör att maten känns lite sötare. ljus lageröl med liten beska. Hettan och sötman i maten gör att beskan blir tydligare i ölet. Därför är det bra med ett öl med en beskaklocka på max 4. Ölet behöver alltså Inte smaka så mycket när det kombineras till thaimat.Vitt vin med sötma är också ett bra val. För den som vill dricka vin är ett vitt vin med sötma att föredra (klocka mellan 4-8). Sötman lindrar hettan, och hettan i maten drar ner sötman I vinet.
Rött vin till thaimat är svårt. alkoholen förstärker hettan i maten och hettan maten förstärker alkoholen och strävheten.
Kommentarer