Grillad spetskål med äpple och dill - Grilltillbehör från ICA.se

Här kommer ytterligare ett recept från ICAs "Dela glöden" (läs mer på ICA.se). Detta är extra gott till grillad fläskytterfilé.
Bild från ICA.se

Ingredienser:

1 rödlök
1 kruka dill
1 msk söt senap
2 msk vitvinsvinäger
4 msk rapsolja
salt och svartpeppar
1 äpple (Granny Smith)
3 msk smör
1 stort spetskålshuvud

Gör så här:

Skala löken, hacka löken och dillen. Blanda senapen med vinägern och rör i olja, häng ner löken och dillen. Smaksätt med salt och peppar. Hyvla äpplet med osthyvel och ringla dressingen över äppelskivorna. Smält smöret och skär kålen i klyftor och pensla snittytorna med smöret. Grilla dem på snittytorna. Servera gärna spetskålen med dressing, potatis och kalvspett eller fläskytterfile.

Kommentarer