Medelhavskyckling - Recept

Idag lagade jag ett nytt recept från boken 100% lättlagat av Barbro lönnegren

500 g kyckling
2-3 msk olivolja
1 tsk salt, nymalen svartpeppar
1 stor gul lök i skivor
3 vitlökskluftor i skivor
Ca 3 dl strimlade och avrunna marinerade soltorkade tomater
2 urkärnade tomater i bitar
125 g mozzarella i tärningar
2 msk balsamvinäger
1-2 msk flytande honung
Ca 100 g rucola
3 dl quinoa
5 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
1 tsk salt


Stek kycklingskitarna i en del av oljan ca 5 minuter tills 500 g kycklingfilé tills de är genomstekta. Salta och peppra. Lägg upp kycklingen i en skål. Stek lök och vitlök på svag värme i olja utan att det tar färg. Tillsett tomater, vinäger, honung och marinaden från. Stek någon minut under omrörning. Blanda ner kyckling och Mozzarella. Vänd till sist ner salladen.

Mät upp quinoa i en sikt. Skölj den i varmt vatten för att få bort den bittra smaken som sitter på ytan. Koka upp vatten, buljongtärning och salt. Lägg i grytan och koka på svag värme i 15 minuter. Lägg upp quinoan i en skål och servera med den varma kycklingsalladen. 

Kommentarer