Toscakaka - Recept

Här kommer ett recept på Toscakaka från ICA:s hemsida.

Toscakaka
Toscakaka
Toscakaka
Toscakaka

Ingredienser

Portioner:  10 bitar
Kaka
100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Glasyr
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g skållad strimlad mandel


Så här gör du

Kaka

Sätt ugnen på 175˚C.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter och förbered glasyren under tiden.

Glasyr

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg och låt kakan svalna.

Kommentarer