Här kommer lite bilder och ett recept från ICA.se på vår fantastiska middag på ESC 2015.
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g champinjoner
smör till stekning
3 dl vittvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk arrowrot eller maizena
Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och dela lökarna. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
Bryn kycklingen runt om i smör och lägg över den i en gryta.
Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja, lagerblad och timjan. Låt koka ca 5 minuter under lock.
Stek under tiden fläsk, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter. Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.
![]() |
Coq au vin |
![]() |
Coq au vin |
Coq au vin |
Kommentarer