Här kommer en sammanfattning av ett informationsblad som jag fick från Systembolaget.
Hårdost, även kallad pressost, är ofta salta och mer eller mindre feta. Hur smakrika de är beror främst på hur länge osten lagrats. En ost som lagrats länge blir smakrik, mindre krämig och mer grynig i konsistensen. Exempel på några hårdostar är västerbottensost, parmesan, Ggruère och Prästost.
Hårdost passar med många olika drycker, både torra och söta. Hårdostar år vanligtvis salta och fylliga och passar därför med smakrika, fylliga drycker, gärna med markerad fruktsyra eller bubblor. Det är också lätt att hitta aromer i både öl och vin som harmonierar med de nötiga aromerna hos många hårdostar.
Hårdost passar med många olika drycker, både torra och söta. Hårdostar år vanligtvis salta och fylliga och passar därför med smakrika, fylliga drycker, gärna med markerad fruktsyra eller bubblor. Det är också lätt att hitta aromer i både öl och vin som harmonierar med de nötiga aromerna hos många hårdostar.
Kommentarer