Hjortfärsbiffar med jordärtskockspuré och rostade rotfrukter

Här kommer ett recept från Linas Matkasse
500 g jordärtskockor
300 p maffior
500 g potatis
500 g jordärtskockor
300 g morötter
250 g persiljerot
500 g potatis
1 dl grädde
1 dl mjöl
1 dl mjölk
500 g hjortfärs

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala ca 500 g jordärtskockor och lägg dem direkt i en kastrull med vatten. Tillsätt lite salt och koka dem mjuka.

Skala 300 g morötter och 250 g persiljerot och skär i långa klyftor. Skär 500 g potatis i klyftor. lägg allt i en långpanna. Ringla över lite olja och strö över lite sak. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. 4. Blanda i en stekpanna 1/2 dl grädde, 1 dl mjölk, 2 msk ströbröd, 15 g persika, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillsätt ca 500 g hjortfärs och blanda väl. Forma färsen till 8 biffar.

Häll upp olja i en stekpanna. stek biffarna på medelvärme några minuter.

Häll av kokvatten och mixa dem till en slät pura med stavmixer. Tillsätt 1/2 dl grädde och 1 krm salt.

Sanera biffarna med skysås, ugnsrostade rotsaker och jordärtskockspúre.

Kommentarer