Syltad pumpa

Här kommer ett recept från ICA.se. Syltad pumpa är ett härligt tillbehör till steken.

Ingredienser
Portioner:  Ger 1,5 liter
500 g pumpa (t ex muscat)
1 rödlök
2 dl ättiksprit (12 %)
4 dl strösocker
6 dl vatten
4 stjärnanis
1 msk hel sichuanpeppar eller 4 hela kryddnejlikor

Bild från Ica.se

Skala, dela och kärna ur pumpan. Skala rödlöken. Skär pumpan i 1-2 cm stora tärningar och rödlöken i klyftor.
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt pumpa, lök och kryddor. Låt koka ca 2 min.
Häll i rena glasburkar med lock. Sätt på locket och låt svalna helt i rumstemperatur. Förvara i kylen.
Låt stå minst 1 vecka före servering.

Kommentarer