Äppelcurd - Recept från ICA.se
1 dl äppelmust
190 g smör
165 g socker
3 st ägg
1 st gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Knäck äggen i en bunke. Koka upp äppelmust, smör och socker och slå blandningen över äggen medan du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud under omröring tills första bubblan syns och curden tjocknar. Ta upp gelatinet och krama ur lite vatten. Rör i gelatinbladet i curden och sila den sedan genom en finmaskig sil ner i en bunke. Lägg plastfilm på så att den är i kontakt med curden. Ställ in bunken i kylskåpet för att kyla curden.
1 dl äppelmust
190 g smör
165 g socker
3 st ägg
1 st gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Knäck äggen i en bunke. Koka upp äppelmust, smör och socker och slå blandningen över äggen medan du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud under omröring tills första bubblan syns och curden tjocknar. Ta upp gelatinet och krama ur lite vatten. Rör i gelatinbladet i curden och sila den sedan genom en finmaskig sil ner i en bunke. Lägg plastfilm på så att den är i kontakt med curden. Ställ in bunken i kylskåpet för att kyla curden.
Kommentarer