Här kommer ett recept från ICA:s tidning, månadens skörd.
Confiterad fläsksida
800 g fläsksida
1 kruka timjan
4 st lagerblad
10 st svartpepparkorn
1 st vitlök
2 l rapsolja
GÖR SA HÄR:
Salta fläsksidan ordentligt på båda sidor. Lägg ner fläsksidan, timjan, lagerblad, svartpepparkorn och vitlök i en ugnsfast form eller gryta, häll över rapsolja så att köttet täcks. Sätt in i ugn och låt gå i ca 12 timmar på 70-80° C. Lyft sedan upp fläsksidan och lägg den i en press mellan två plåtar med en tyngd på den översta plåten. Låt stå till servering (Läs mer på ICA.se).
Confiterad fläsksida
Bild från ICA.se |
800 g fläsksida
1 kruka timjan
4 st lagerblad
10 st svartpepparkorn
1 st vitlök
2 l rapsolja
GÖR SA HÄR:
Salta fläsksidan ordentligt på båda sidor. Lägg ner fläsksidan, timjan, lagerblad, svartpepparkorn och vitlök i en ugnsfast form eller gryta, häll över rapsolja så att köttet täcks. Sätt in i ugn och låt gå i ca 12 timmar på 70-80° C. Lyft sedan upp fläsksidan och lägg den i en press mellan två plåtar med en tyngd på den översta plåten. Låt stå till servering (Läs mer på ICA.se).
Kommentarer