Här kommer ännu ett recept från ICA:s tidning, månadens skörd.
Jordärtskockssoppa med räkor
500 g jordärtskockor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk flingsalt Peppar
580 g handskalade räkor i lake
1 kruka dill
2 tomater
1 msk olivolja
Gör så här :
Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Fräs grönsakerna i olivoljan.
Häll på vinet och koka ihop något. Tillsätt därefter buljongen och koka tills skockorna är mjuka. Mixa med stavmixer eller i kannmixer tills soppan är slät. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
Hacka dillen grovt. Dela varje tornat i 4 klyftor. Skär bort kärnhuset på klyftorna och strimla tomatköttet fint. Blanda räkor, dill och tomatstrimlor med olivolja salt och peppar.
Jordärtskockssoppa med räkor
Jordärtskockssoppa med räkor - bild från ica.se |
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk flingsalt Peppar
580 g handskalade räkor i lake
1 kruka dill
2 tomater
1 msk olivolja
Gör så här :
Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Fräs grönsakerna i olivoljan.
Häll på vinet och koka ihop något. Tillsätt därefter buljongen och koka tills skockorna är mjuka. Mixa med stavmixer eller i kannmixer tills soppan är slät. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
Hacka dillen grovt. Dela varje tornat i 4 klyftor. Skär bort kärnhuset på klyftorna och strimla tomatköttet fint. Blanda räkor, dill och tomatstrimlor med olivolja salt och peppar.
Kommentarer