Rotfruktschips - Recept

Här kommer ännu ett recept från ICA:s tidning Månadens skörd.
Recept: Rotfruktschips
Bild från ICA.se

Ingredienser

2 medelstora rödbetor
4 jordärtskockor
1 rotselleri
1 neutral rapsolja
flingsalt

Gör så här 

Skala och skär rotfrukterna i så tunna skivor som möjligt, ta gärna hjälp av en mandolin.

Hetta upp oljan i en kastrull till 180°C.

Lägg i några rotfruktsskivor i taget, passa noga så att inte oljan svämmar över när den reagerar med vätskan i rotfrukterna. När det har slutat bubbla om dem har vätskan dragits ut ur skivorna och de börjar bli klara.

Ta upp med en hålslev när de fått en gyllenbrun färg men innan de blir brända. Lägg chipsen utspridda på ett galler täckt med hushållspapper. Strö över lite flingsalt och låt de svalna i rumstemperatur.

Kommentarer