Grapefruktens dag, den 25 februari, börjar närmar sig. Här kommer ett recept från ICA:s tidning Månadens skörd (MÅNADENS SKÖRD JANUARI 2016 s. 29).
1 rödlök
4 avokador
2 blodgrapefrukter
Dressing
4 msk olivolja
2 msk vinäger
salt och peppar
Gör så här:
Skölj salladen och dela den i mindre bitar. Skala och skiva löken fint. Halvera och gröp ur avokadon. Skär den I bitar. Skala grapefrukten med en kniv och skär ut hinnfria klyftor. Blanda allt i en skål. DRESSING Blanda olivoljan med vinägern, krydda med salt och peppar. Ringla den över salladen.
Bild från ICA.se |
Sallad med grapefrukt och avokado
2 salladshuvuden1 rödlök
4 avokador
2 blodgrapefrukter
Dressing
4 msk olivolja
2 msk vinäger
salt och peppar
Gör så här:
Skölj salladen och dela den i mindre bitar. Skala och skiva löken fint. Halvera och gröp ur avokadon. Skär den I bitar. Skala grapefrukten med en kniv och skär ut hinnfria klyftor. Blanda allt i en skål. DRESSING Blanda olivoljan med vinägern, krydda med salt och peppar. Ringla den över salladen.
Kommentarer