Bochon - Restaurang i Malmö

Då var det dags att prova Bochon i Malmö. Restaurangen har en mysig lokal med tegelväggar är inredd med vinflaskor, inramade bilder från Frankrike och lite köksredskapet som gör den ännu mysigare. Restaurangen har även uteservering. Jag bokade bord via Bochon:s hemsida och fick följande information om restaurangen.

Bochon 

Kära gäster
Sköna maj välkommen, idag plockar vi fram uteserveringen samtidigt som vi fyller ett år. För er som inte varit här i år kan vi informera att vi åtgärdat ventilationen och har nu alltid bra luft i matsalen. Numera har vi öppet onsdag-måndag, stängt tisdagar. Vardagar öppnar vi 18 och fred-sönd redan från 17. Då vi är en liten grupp som jobbar här på Bouchon så har vi beslutat att vi alla tar semester samtidigt och håller då stängt under två veckor efter midsommar. Närmare bestämt tisdag 21 juni till tisdag 5 juli. Vi vill tacka alla er som besökt oss under vårt första år och önska er hjärtligt välkomna åter.
Med vänlig hälsning
John/Dennis med personal
Maten som serverar på Bouchon.se är inget nytänkande, snarare tvärtom. De flesta rätter är framtagna för länge sedan. Menyn uppdateras dagligen och serveras traditionellt som förrätt, huvudrätt och dessert. Maten är prisvärt och man får generösa portioner.

tallrik
Bröd och ankleverpastej
Vi var hungriga så valde för- och huvudrätt. Det blev Halstrad foie gras, stekt ägg & tryffelgrädde samt Ceviche på pilgrimsmusslor. Båda var goda men Cevichen var otroligt god, syrlig och fräscht. Bland förrätterna fanns även friterad kalvhjärna, brynt citronsmör & potatis men jag vågade inte beställa den. 



Foie gras och tryffelgrädde
Ceviche på pilgrimsmusslor.  
Till förrätterna fick vi en fantastiskt Gewurztraminer från Alsace år 2011 som passade perfekt till Cevichen.
Gewurztraminer från Alsace
Det blev Grillad secreto av Ibericogris (motsvarigheten för flankstek från gris) med patatas bravas och oxhjärta, bearnaise, pommes frites & sallad. Båda rätterna var goda och jag provade oxhjärta för första gången. Köttet var väldigt mört och god. De som blandar ihop det med lever missar en fantastiskt kött för att det inte finns det minsta leversmak i hjärtat. Secreto Ibericogris:en var otroligt gott. Det var bland de möraste och godaste jag har ätit från en gris. 
Oxhjärta
Pommes Frites
Secreto Ibericogris 
Vår sommelier var otroligt duktig och social och vi fick otroligt bra service. Jag kan tänka mig åka tillbaka och äta Ceviche till förrätt och Secreto Ibericogris till huvudrätt. Ni som äter där får akta er för bröd och leverpastej som serveras till maten. Man kan lätt äta sig mätt på det då orkar man inte äta de två generösa rätterna. Tips är att besöka restaurangen senare under kvällen då är det mycket lugnare och man blir bra omhändertagen av personalen.



Kommentarer