År 1900 kom den första guiden på initiativ av däcktillverkaren Michelin. Den delades ut gratis till alla som köpte en bil. Syftet med guiden var att få folk att resa ut på landet för att slita på däcken så att de behövde köpa nya och sprida intresset om bilar så att allt fler skulle köpa bilar och därefter däck (läs mer på michelin.se).
*** En restaurang är "värd en resa i sig"
** Restaurangen är "värd en omväg"
* Det är en "exceptionellt bra restaurang i sin kategori"
Här kommer årets utvalda restauranger:
** Frantzén
** Oaxen Krog
* Thörnströms Kök
* 28+
* Sjömagasinet
* Koka
* SK Mat & Människor
* Upper House
* Bloom in the Park
* Vollmers
GUIDE MICHELIN, bild från Michelin.se |
** Restaurangen är "värd en omväg"
* Det är en "exceptionellt bra restaurang i sin kategori"
Här kommer årets utvalda restauranger:
Stockholm
** Mathias Dahlgren - Matsalen** Frantzén
** Oaxen Krog
* Esperanto
* Volt
* Gastrologik
* Mathias Dahlgren Matbaren
* Operakällaren
* Ekstedt
* Sushi Sho
Göteborg
* Bhoga* Thörnströms Kök
* 28+
* Sjömagasinet
* Koka
* SK Mat & Människor
* Upper House
Järpen
** Fäviken MagasinetÖland
* Hotell BorgholmMalmö
* Ambiance à Vindåkra* Bloom in the Park
* Vollmers
Kommentarer