Cider - buteljering

Nu var det ett tag sedan jäsningsprocessen hade avslutats men sommarens alla roliga aktiviteter hade inte lämnat tid åt buteljering av min cider. Detta är mitt första experiment och jag är nöjd med resultatet. En sak som stör mig lite på är en svag bitter eftersmak av jäst som jag fortfarande känner. Detta går i andras sidan inte att jämföras med jästsmaken i mitt mjöd.
Äppelcider

Granatäpplecider

Jag kokade sockerlag, alltså 2,5 dl. vatten och ca 2 dl socker med 0,5 tsk konserveringsmedel som jag hällde i 8 flaskor. Jag hoppas att detta kan bilda lite kolsyra i cidern. Jag hade två experiment denna gång, ett med granatäpple och ett med äppelcider. Granatäpplen blev väldigt syrligt och lite strävt men färgen blev helt fantastisk. Jag kommer nog att prova en sats till med granatäpple och lite mer hallon och socker.

Kommentarer