Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök - Recept

Här kommer ännu ett recept från ICA.se
Recept: Blomkålsris i äpple-dijondressing med solrosfrö och gräslök
Bild från ICA.se

Ingredienser 

1 kruka gräslök
1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk konc äppeljuice
1 msk dijonsenap
3 msk olja
250 g blomkålsris
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rostade solrosfrön

Så här gör du

Skär gräslöken fint.
Blanda vinäger, äppeljuice, senap och olja till en dressing.
Blanda blomkålsriset ordentligt med salt, peppar och solrosfrön. Låt det stå ca 5 minuter.
Vänd ner dressingen och gräslöken i blomkålsriset.
Till servering: Servera som salladsrätt eller som tillbehör till t ex. stekt fisk eller champinjonburgare.
Näringsberäkningen är utan tillbehör.


Kommentarer