Här kommer ännu ett recept från ICA.se
1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk konc äppeljuice
1 msk dijonsenap
3 msk olja
250 g blomkålsris
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rostade solrosfrön
Blanda vinäger, äppeljuice, senap och olja till en dressing.
Blanda blomkålsriset ordentligt med salt, peppar och solrosfrön. Låt det stå ca 5 minuter.
Vänd ner dressingen och gräslöken i blomkålsriset.
Till servering: Servera som salladsrätt eller som tillbehör till t ex. stekt fisk eller champinjonburgare.
Näringsberäkningen är utan tillbehör.
Bild från ICA.se |
Ingredienser
1 kruka gräslök1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk konc äppeljuice
1 msk dijonsenap
3 msk olja
250 g blomkålsris
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rostade solrosfrön
Så här gör du
Skär gräslöken fint.Blanda vinäger, äppeljuice, senap och olja till en dressing.
Blanda blomkålsriset ordentligt med salt, peppar och solrosfrön. Låt det stå ca 5 minuter.
Vänd ner dressingen och gräslöken i blomkålsriset.
Till servering: Servera som salladsrätt eller som tillbehör till t ex. stekt fisk eller champinjonburgare.
Näringsberäkningen är utan tillbehör.
Kommentarer