Här kommer ytterligare ett intressant recept från ICA:s Månadens Skörd (läs mer).
Ingredienser
450 g rödbetor1/2 medelstor rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl havregryn
1 ägg
1 msk fryst hackad basilika
ca 2 msk rapsolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Tillbehör
kålblad, salladsblad eller tortillabröd
Gör så här
Skala och riv rödbetorna fint på rivjärn. Skala och riv lök och vitlök.Blanda rödbetor, lök och vitlök. Tillsätt havregryn, ägg och basilika. Krydda med salt och peppar. Blanda smeten väl och låt vila minst 30 minuter.
Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer.
Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 2–3 minuter per sida, tills de får fin färg.
Servera gärna rödbetspuckarna i salladsblad, kålblad eller tortillabröd, gärna med Krämig kålsallad, Lime- och korianderslungad majs och Tahinidressing.
Kommentarer