Återbesök på Aqui Tapas i Stockholm

Idag var det dags att besöka Aqui Tapas, ett riktigt trevligt tapas-ställe på Vasastan i Stockholm. 


Restaurangen

Aqui Tapas är en ganska stor restaurang med en lång meny på två sidor som kör spansk disko-musik i bakgrunden men serverar en supergod mat. Vi började med en god Sangria och den var i klass med de jag har provat i Sevilla (se inlägg om Svellia). På Aqui Tapas kostar 1/2 liter Sangria kostar ca 180 kr vilket är väldigt prisvärt. 

Glas, Sangria, Fruktbitar


Maten

Vi började med Gambas de Ajillo som var vitlöksfrästa miljömärkta tigerräckor i en marinerade i en jättegod vitvinssås. Sedan provade vi Pimento el Padron som är scampi-spett med några mangobitar marinerade i örter. Såserna var så goda att vi bad om bröd för att doppa i såserna. 


Efter det beställde vi Navas von Ajo, med knivmusslor och aioli och Berenena Borracha, som var sprödbakad babyoctopuss (bläckfiskar) med citron och chiliaioli. Allt detta landade på 700 kr, personalen var supertrevliga, gick runt och fyllde på vatten och hade koll på oss, ifall vi behövde något. Detta var trots att de hade många gäster och fullt upp på restaurangen. 




vitlöksfrästa miljömärkta tigerräckor i en marinerade i en jättegod vitvinssås.
vitlöksfrästa miljömärkta tigerräckor i en marinerade i en jättegod vitvinssås. 


Gambas de Ajillo 


scampi-spett med några mangobitar marinerade i örter

Navas von Ajo

Knivmusslor och aioli och Berenena Borracha


Berenena Borracha

sprödbakad babyoctopuss med citron och chiliaioli.













Kommentarer