Parmigiana di Pesce spada

Här kommer ett recept som en av mina Italienska vänner har delat med sig. Tackar så mycket för det! Jag har tyvärr inte hunnit prova det men det kommer snart.

Ingredienser (för 6 personer)
400 g svärdfisk i tunna skivor
2 st auberginer
200 g Provolone (rökt mjukost)
200 g Pesto
Extra jungfruolja
Basilika
salt

Gör så här:
Sätt igång ugnen på 200 grader. Skölj aubergin, skär dem i runda skivor och grilla dem på båda sidor.
Skär fisken i skivor, samma storlek som auberginerna.
Hacka basilikan och osten.
Förbered en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg en aubergin på formen, lägg lite pesto, två ostbitar, sen en bit fisk på den. Bygg på ett par lager på samma sätt. Avsluta med en aubergin och toppa med lite pesto. Tillaga allt i ugnen under 20 minuter. Servera detta varmt.

Orginalreceptet :
Parmigiana di Pesce spada

400 gr pesce spada a fettine sottili
2 melanzane rotonde
200 gr di provolone
200 gr di pesto
Sale
Olio extravergine di oliva
Basilico

Sciacqua le melanzane, tagliale a fette rotonde e grigliale da entrambi i lati.
Taglia le fette di pesce spada nella stessa forma delle melanzane.
Taglia il provolone a fette e sciacqua il basilico.
Assembla la parmigiana direttamente nella teglia del forno rivestita di carta forno: Metti la prima fetta di melanzana, spalma un po’ di pesto, due fettine di provolone e il pesce spade. Copri con la melanzana, ripeti gli strati e chiudi con una terza fetta di melanzana. Spalma di sopra un altro po’ di pesto.

Prepara altre porzioni allo stesso modo.

Metti in forno giá caldo a 200^ C per 20 minuti.
Servi caldo.

Buon appetito!!!

Kommentarer