Grillpremiär i februari

Då var det dags för middag med kompisar och inget annat kändes lika rätt som en enkel och härlig grillrätt. Även om det var minusgrader ute och fortfarande snö på marken ställde ut grillen och det blev grillpremiär.
Grill med snö i bakgrunden

En helstekt fläskkarré och lite flankstek hamnade på grillen. Fläskkarrén  stod på grillen ett bra tag tills den fick en härlig yta. Sen åkte den in i ugnen och var där tills den långsamt kom upp i temperatur. Under tiden serverades lite bubbel och lite tilltog. Efter det körde vi en omgång till och grillade flanksteken snabbt och gick in.


Potatis i skål
Ugnsbakad potatis- och sötpotatis

Till dessa serverades potatis och sötpotatis som hade gräddats i ugnen. Det blev två viner till maten, ett kryddigt italienskt rödvin och ett spanskt vin som var väldigt smakrikt, kryddigt och fylligt.


vinflaskor på systembolaget
Grillo

Coto de Imaz

Kommentarer