Idag var det dags att besöka
Ristorante da Mario i Cantavenna. Familjen som drev den vingård i Villamorglio där vi bodde tipsade oss om denna restaurang.
 |
Barbera |
Restaurangen
Ristorante da Mario är en äkta italiensk restaurang där lokalbefolkningen träffas, firar högtider och äter middagar. Maten är väldigt rustik men otroligt god.
Lokalen
Ristorante da Mario har en stor och fräsch lokal med en inredning som gör en resa tillbaka i tiden till sent 80-tal. Lokalen har dessutom stora fönster och en stor terras med utsikt över Piemontes kullar.
 |
Utsikt från balkongen |
Maten
Vi började med en affettati . Den bestod av olika korvar, carne cruda (råbiff), Viletto tonnato (Kalv med tonfisksås). Vi hoppade över pastan och tog en brasato (piemontesisk grytstek) och en fritto misto (tallrik full med olika sorters fisk och skaldjur). Vi avslutade middagen med en bunet. Bunet är en pimontesisk pudding, baserad på ägg, socker, mjölk, kakao och likör. Vi tog husets röda som var en god Barbera från Monferato och husets Amaretto gjord på Nebbiolo-druvor som var helt underbar. De ställde dessutom flaskan på bordet så att vi kunde fylla på flera omgångar själva.
 |
Affettati |
 |
Carne cruda |
 |
Carne cruda |
 |
Vitello tonnato |
 |
Brasato |
 |
Fritto misto |
 |
Amaretto |
 |
Bunet |
Kommentarer